samsung-vs-iphone kapot

iPhone reparatie / Samsung reparatie
Als je een nieuwe telefoon koopt wil je natuurlijk weten hoe groot de kans is dat je ooit een iPhone reparatie/ Samsung reparatie nodig hebt. In andere woorden: welke merk telefoon gaat eerder kapot? Dat hebben meer mensen zich afgevraagd. De Franse consumentenbond Que Choisir heeft daarom verschillende merken telefoons aan een valtest onderworpen. Deze valtest wordt uitgevoerd met behulp van een trommel. Deze trommel roteert, waardoor de smartphone flink wat klappen te verduren krijgt. Voor de test met de telefoons liet men de trommel vijftig rotaties maken. Dit staat ongeveer gelijk aan honderd keer vallen.

 

Hoe komt de Samsung S8 uit de test?
Uit de valtest blijkt dat de Samsung Galaxy S8 en S8+ in vergelijking met andere smartphones eerder beschadigd raken. Vooral het glas blijkt kwetsbaar. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de dunne schermranden van dit model. Heel anders verliep de test met de  iPhone 7. Dit model overleefde de volledige valtest met slechts enkele krassen en deukjes. De kans dat een Samsung S8 gerepareerd moet worden is in vergelijking met de iPhone dus relatief groot. Is dit een reden om niet voor een Samsung S8 te kiezen? Wij vinden van niet. Het blijft per slot van rekening een goede telefoon met veel bijzondere eigenschappen. Bovendien kun je je je telefoon altijd nog via www.fixkings laten repareren.

 

Reparatie goed voor je portemonnee en het milieu
Een smartphonereparatie is veel goedkoper dan je denkt en het is ook nog eens veel beter voor het milieu. Met een reparatie verleng je immers de levensduur van het toestel en hoef je deze minder snel weg te gooien. Dit betekent een kleinere elektronische afvalberg, minder natuurverontreiniging en minder gevaren voor de volksgezondheid.